headerfotos

Renovatie-Mutatie Onderhoud

Dinsdag 19 maart 2019, 18:45
Mutatie onderhoud is moeilijk tot niet te plannen. Mutaties treden op bij het stoppen van het huurcontract. In onze wijk is dat meestal door het overlijden van de bewoner. Over een periode van twintig jaar komen er ongeveer 3,5 woning per jaar vrij. De bewoningsduur is dan gemiddeld 40 jaar. Dat is enorm lang in vergelijking met andere corporaties waar dit doorgaans minder dan de helft is.

Dakisolatie

Zaterdag 10 november 2018, 18:48
De dakoperatie is klaar!

Dat was in de zomer van 2018 niet te missen, de uitvoering van de dakwerkzaamheden aan de Hoofmanstraat. Deze renovatie-isolatie operatie is nu voor het hele complex afgerond. De Hoofmanstraat was de laatste en vijfde fase.

Klachtenonderhoud

Zaterdag 10 november 2018, 18:47
Eigenlijk is klachtenonderhoud alles wat niet onder de twee andere kopjes, meerjaren onderhoud en renovatie-mutatie onderhoud, valt. Eenvoudig gezegd weliswaar.

Meerjarenonderhoud

Zaterdag 10 november 2018, 18:44

Meerjaren onderhoud wordt precies gepland in de tijd. Dat zijn bv de schilderbeurten, het renoveren van het dak en dergelijke. 

Onderhoud

Zaterdag 10 november 2018, 18:40

Voor de woningbouwvereniging Rosehaghe, net als voor veel andere corporaties, zijn er drie onderhoudsposten waar geld aan wordt gespendeerd:

Wat doet de Raad van Commissarissen van Rosehaghe?

Zaterdag 09 juni 2018, 12:36
Paul Trumpie, de voorzitter van onze Raad van Commissarissen, legt hieronder uit wat hun activiteiten zijn.

Wat vertel je mij nu?

Dinsdag 15 mei 2018, 21:22
Hoe hou je elkaar op de hoogte? Een belangrijke vraag. Zelfs voor onze kleine woningbouwvereniging. Je zou verwachten dat nieuws met deze korte lijnen moeilijker vervormd raakt. We wonen allemaal, de meesten, in de buurt en we spreken elkaar vaker, door alle activiteiten. Het is verrassend vaak toch anders. Wanneer verhalen door verteld worden, vervormen de feiten, dat gebeurt overal, ook hier. Geregeld is er een tekort aan goede informatie om voor ieder een goed beeld te schetsen, de basis waarop beslissingen worden genomen. Wanneer dat duidelijk is, worden de keuzes een stuk begrijpelijker.

Hemelvaart 2018

Donderdag 10 mei 2018, 20:00
Leuk om terug te horen dat het blog wordt gelezen. Ik heb positieve reacties gehoord over het informatieve karakter en ook dat het wat lang is, of er dan wel genoeg stof is. Nou maak je daar geen zorgen over. Er is heel veel informatie om te delen!!.

In Rosehaghe doen we het samen!

Maandag 07 mei 2018, 14:32
Rosehaghe is een unieke wijk in Haarlem. Al bijna een eeuw voelen mensen zich thuis in de zeer gewilde rijksmonumenten, die samen met Het Zaeltje gezichtbepalend zijn voor ons mooie stukje Haarlem.

Start

Zaterdag 05 mei 2018, 14:00
Beste leden, beste bewoners van Rosehaghe. Het was mij al veel eerder door Jan Glas verteld:' Begin een weblog". Ik twijfelde, maar ben nu toch om, vanwege verschillende redenen.