headerfotos

Wonen in Rosehaghe

Monumentenzorg heeft de woningen van Rosehaghe uitgeroepen tot beschermd Rijksmonument. Het oorspronkelijke karakter van de woningen maakt de buurt natuurlijk uniek – en dat willen we graag zo houden. Dat betekent dat onder andere de voor- en achtergevels, de heggen aan de voorkant van de woning en de kleur van het schilderwerk beschermd zijn. Daar mag niets aan veranderd worden. In de voortuin mag alleen een afscheiding niet hoger dan de heg en met een open karakter geplaatst worden. Binnenshuis gelden ook beperkingen: alles wat tot de aankleding en het casco van het huis hoort (trapwanden, opgang, deuren, kozijnen, vloeren, dragende muren) mag niet veranderd worden. In de Algemene Huurvoorwaarden vindt u alle regels die van toepassing zijn op het wonen in een Rijksmonument.

Klussen en onderhoud

Natuurlijk mag u uw woning naar eigen smaak inrichten. Zelf klussen is dan meestal ook geen bezwaar. Als u zich maar aan Algemene Voorwaarden houdt en vooraf toestemming vraagt aan het bestuur van de woningbouwvereniging. Voor een volledig overzicht verwijzen we u  naar de lijst met toegestane klussen. Een goed onderhoud van uw woning is belangrijk, en hoeft niet ingewikkeld te zijn. Regelmatig ventileren, het aanbrengen van een waterstop op was- en vaatmachine en het gebruik van de juiste verf bij het schilderen van de radiatoren zijn maar een paar eenvoudige voorbeelden die al veel verschil maken. We geven u graag nog wat meer tips. 

Huren, huur betalen en huur beëindigen. 

De verhuur van onze woningen loopt via Woonservice Kennemerland. Meer hierover kunt u lezen onder het kopje "een woning in Rosehaghe".

Heeft u een huurwoning gevonden in Rosehaghe? Dan sluit Woningbouwvereniging Rosehaghe een huurcontract met u af, inclusief Algemene Voorwaarden. Ook tekent u voor een woningomschrijving – waarin de staat van de woning staat beschreven op het moment dat u er gaat wonen. Na een gezamenlijke inspectie krijgt u de sleutels van uw woning. De huur betaalt u maandelijks vooruit, en moet voor de eerste van de maand binnen zijn. Wilt u uw huurcontract opzeggen, dan geldt een opzegtermijn van 28 dagen.